2019 - a juice éve

Ebben az évben vágtunk bele a 100 %-os frissen facsart levek gyártásába és értékesítésébe. Büszkék vagyunk arra, hogy első megrendelőnk a Gerbeaud Gasztronómai Kft. (a főváros legimpozánsabb vendéglátóhelyeit működteti, többek közt az Onyx éttermet, a Gerbeaud cukrászda és kávéházat és az Émilet). Nagyon örülünk hogy az Émile a kezdetektől rendszeres megrendelőnk.

emile

Fekete Marcell közel 3 éve dolgozik a Gerbeaud-nál F&B (food and beverage) igazgatóként, ami csak részben jelenti a Vörösmarty téri kávéházban és hazánk egyetlen két Michelin-csillagos éttermében, az Onyxban való munkát. A Gerbeaud-hoz tartozik a II. kerületi Émile étterem Budán, valamint az ugyanott nemrégiben nyílt Cacao nevű pékség és kávézó. A Gerbeaud ezenkívül catering szervizt is működtet, ezt és a több vendéglátóhelyet pedig egy budafoki termelőműhely látja el cukrász- és péktermékekkel.

Cacao 012 1600x1067

Cacao

A környéken élők akár iskolába vagy munkába menet reggel 7 órakor is be tudnak ugrani a Cacao-ba egy zabkására, szendvicsre, croissant-ra és persze egy finom reggeli juice-ra vagy kávéra.
Csúcsminőség korrekt árakon.

emile2

Fontos, hogy a pékségnek megvolt a megalapozott háttere, hiszen a Gerbeaud Gasztronómia XXII. kerületi termelő műhelyében készítik remek cukrászaik és pékeik a Gerbeaud cukrászda és kávéház, az Onyx étterem és az Émile süteményeit, péksüteményeit, csokoládéit, macaronjait és kenyereit, mostantól pedig a Cacao kínálatát is. A péktermékek színvonaláról és a pékcsapat összefogásáról Tóth Ágnes, Executive Chef gondoskodik.
Minden van a péksüteményekben, aminek benne kell lennie és semmi nincs benne, ami nem odavaló. A pékség lehetne egyszerű műfaj is, hiszen tudjuk, hogy három fontos összetevője van a jó kenyérnek: liszt, víz, só. Azonban ez nem ilyen egyszerű. A szerelmes levélben a termelő műhelyben készült házi baracklekvár van, a kakaós csiga Valrhona kakaóporral készül, a csokis croissant-ban a Gerbeaud 160. születésnapjára készített saját csokoládét teszik, a paradicsomos ciabattába ők aszalják a paradicsomot, tönköly búzaliszttel és szatmári szilvalekvárral készítik a papucsot, de a legfontosabb maga a tészta, aminek lelke van.
Péksüteményekkel, kovászos kenyerekkel, finom szendvicsekkel, egészséges reggelikkel és juice-kal töltik meg a pultot. A klasszikus édes péksütemények, mint kakaós csiga, vagy szerelmes levél mellett helyett kaptak a sós falatok is. Ciabatta, gyökérkenyér, korpás kifli, bagel minden nap frissen elvihető. Többféle kovászos kenyérrel is készülnek.
Hajrá Émile, hajrá Cacao! :)

 emile1

Cím: 1026 Budapest, Orló u. 1.

Forrás:
Niszkács Anna interjú - https://www.foodyny.hu/
https://roadster.hu/
http://emile.hu/