Natúr pisztácia (héj nélkül)

 

pistachio2

A pisztácia egyedülállóan értékes kombinációja több tápanyagnak, bővelkedik ásványokban és vitaminokban.

Tartalmaz: A, B1, B6, E vitamin, kalcium, vas, magnézium, réz, kálium, mangán, cink, szelén, mangán, kálium, foszfor.

Különösen gazdag forrása az antioxidánsoknak, többek között A és E vitamin, valamint lutein tartalma kiemelkedő. Ezek azok az anyagok, amik erősítik az immunrendszert, megelőzik a test sejtjeinek károsodását, védenek a fertőzések ellen és fontos szerepet játszanak a szervezet anyagcsere folyamatában. Ha a szervezet antioxidáns szintje magas, a sejtek elhalása és a rák kialakulásának esélye is csökken.

Fehérjében is gazdag, mely a test felépítésében is segít, B6 vitamintartalma pedig segíti a fehérje anyagcserét és felszívódást.

Egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakban (főleg omega3 és 6-ban) gazdag, amelyek hozzájárulnak a koleszterinszint csökkenéséhez, fenntartják az egészséges vérképet, segítenek megelőzni a koszorúér megbetegedését és a szívinfarktust, csökkentik a szív és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét, és nem halmozódnak fel a szervezetben.

Több kutatás eredménye megerősítette, hogy a pisztácia férfiaknak kifejezetten ajánlható, mivel fogyasztása segít védelmet nyújtani a rosszindulatú prosztata daganatokkal szemben.

A pisztácia nagyon gazdag káliumban, ami a szervezet folyadék háztartását segíti egyensúlyban tartani.

Foszfor tartalma elősegíti a csontok és fogak védelmét, a magnéziumnak fontos szerepe van a szervezet energia átalakításában.

Felhasználási ötletek:

Kiváló sütemény alapanyag, sokféle desszert, gyümölcskenyér összetevője is lehet, a keleti édességek nélkülözhetetlen összetevője. Tehetjük salátába, de húsokhoz - főleg halakhoz - is nagyon népszerű.

Itt vásárolhatod meg