Medjool Király datolya 1 kg

Nem tartalmaz cukormázat, hozzáadott cukor, fruktóz, glükóz szirup mentes!
Izraeli király datolya
4.900 Ft

Király datolya. A Medjoul a datolya típusát, fajtáját jelöli, azt jelenti, hogy a datolya az aszalás ellenére szaftos, húsos marad, íze rendkívül édes, és ez a datolya nagy méretű is. A Medjool datolya kívülről ráncos és nagyon puha, ezért külön-külön szedik le, nem fürtökben. Édes íze mellett számtalan jótékony hatással rendelkezik, ami miatt nagyon megbecsülik a Közel-Keleten. Az izraeli medjool datolya papírvékony héja alatt lágy gyümölcshús rejtőzik. Aki egyszer megkóstolja, nem tud ellenállni neki.

Mivel a datolyát könnyen magunknál hordhatjuk és gazdag természetes cukrokban, ezért azonnali energiát ad.
Magában fogyasztva is nagyszerű természetes csemege, de turmixitalaink édesítésére is ideális.

A datolya természetes cukortartalma magas, de tartalmaz proteint, B-vitamint, kalciumot, magnéziumot, foszfort, rezet, káliumot, cinket illetve vasat is. Tekintélyes mennyiségű kalcium és a magnézium tartalma miatt könnyedén juthat a szervezet a szükséges kalciumhoz. Étkezési rosttartalma szintén nem lebecsülendő.
A datolya nagymennyiségű ásványtartalmának köszönhetően vértisztító hatású, de egyes vizsgálatok szerint jótékony hatása van a légzőszervekre is.
Növényi hormontartalmának köszönhetően a változókor idején segíthet a hormonháztartás egyensúlyának megtartásában. Réz és kálium tartalma elősegíti a szervezet regenerációját. Magas cukortartalma miatt túlzott fogyasztása a cukorbetegek számára nem javasolt.

 Kimért termék.