Bavicchi Bio Tönkölybúza csíráztatáshoz 70g

Az egyik legősibb gabonafajta
750 Ft

A tönkölybúza csíra fehérjetartalma a közönséges búzához képest hatszoros. Esszenciális zsírsav tartalma hatékony az idegrendszerre. Aminosav összetétele kiváló, ásványi anyagokban, vitaminokban gazdag. Erős antioxidáns, mert szelén tartalma 7-8-szor magasabb más gabonákkal szemben, ezért a rákprevenciós étrend része.

Csíráztass!
A nedvesség és hő hatására előbújó, magas rosttartalmú csírákban koncentráltan és könnyen emészthető formában találhatók meg a létfontosságú fehérjék, aminosavak, ásványi anyagok, vitaminok, valamint enzimek.

Nincs még egy olyan természetes növényi táplálék a Földön, ami több tápanyagot tartalmazna, mint a friss csíra. A friss csíranövények kalóriaszegények, nem hizlalnak, nem puffasztanak, antiszeptikus és antiallergén hatásúak.

A frissen előbújó csírák egyedülálló „élő” élelmiszerek, kedvező élettani hatásaikat, a koncentrált, könnyen emészthető, gyorsan hasznosuló enzimek, fitovegyületek, aminosavak, vitaminok, ásványi anyagok és rostok adják. Az otthoni csíráztatás nem csak a testnek, de a léleknek is gyógyítója. A csíranövények növekedése visszavisz minket a gyermekkorba, az iskolás évekhez, amikor környezetórán babot csíráztattunk. Újra rácsodálkozik az ember, hogy milyen fantasztikus is a természet!

A csíráztatás reneszánszát éli, ami a kedvező élettani hatásoknak, valamint az egyedülálló tápanyagtartalomnak köszönhető. A nedvesség és hő hatására előbújó, magas rosttartalmú csírákban koncentráltan és könnyen emészthető formában találhatók meg a vitalizáló és védő elemek.

Ez a tápanyag tartalom a csíráztatás első napjaiban a legmagasabb. Csupán a víz, levegő és a megfelelő hőmérséklet szükséges a csírázási folyamat elkezdéséhez.

Felhasználási javaslat:

Áztatási idő: 12 óra
Öblítés: naponta 2-3-szor
Csíráztatási idő: 3-4 nap
Kiszerelés: 70gr