Görög hegyi tea

Nettó tömeg: 40 g
Származási hely: Görögország
1.490 Ft

"Még a neve is olyan görögösen szép: Sideritis. Ez a tea Görögországban annyira ismert és elterjedt, hogy nagyon sokfelé beszerezhető. Gyűjthetjük útközben, megvehetjük bazárokban, útszéli árusoknál, élelmiszer üzletekben. A tea nagyon hatásos a megfázásos időszakban. Rendszeresen iszogatva megerősíti az immunrendszert és az őszi-téli náthás-megfázásos időszakot egyszerűen elfelejthetjük.

A görög hegyi tea immunrendszert erősítő és sebgyógyító hatásán túl még emésztést segítő/javító hatással is rendelkezik, vírusölő, gombaölő, értékes flavonoidokat tartalmaz, és már Hippokratész is ódákat zengett csodás tulajdonságairól. És ami még lényeges tulajdonsága, hogy ennyi pozitív hatás mellett még finom is!

A teát forrázással kell elkészíteni, amihez a növény összes részét felhasználjuk. A növényt összetörjük, forralt vízzel leöntjük, és állni hagyjuk. Az időtartam attól függ, hogy ki hogyan szereti: 10 perc áztatással lágy, harmonikus íz érhető el, 20 perc áztatással már kissé kesernyés. Ízesíthető mézzel, citrommal, de ízesítés nélkül is nagyon finom. A görögök fogyasztják hidegen és melegen egyaránt.

A görögök nagy becsben tartják, minden háztartás kötelező terméke. Olyan, mint nálunk a kamilla vagy a menta – mindig van belőle otthon."